Reklama

Reklama

​Wielkanocny zajączek

Zajączek wielkanocny to zdrowe danie dla dziecka i piękna dekoracja na wielkanocny stół!

Podawać dzieciom powyżej 3. roku życia.

Reklama

Składniki:

● 1 jajko kurze

● szczypiorek

● 1 duża rzodkiewka

● 2 ziarenka pieprzu

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Wytnij dziurki na oczy (czubkiem noża) i umieść tam ziarenka pieprzu. Kawałki szczypiorku o długości ok. 1,5 cm włóż tam jako wąsy.

Uszy zajączka wytnij z obranej rzodkiewki i umocuj na jego głowie z pomocą połówek wykałaczek.  Aby zajączek stał, zetnij od spodu czubek większego jajka.

Więcej wielkanocnych przepisów na www.wielkanoc.smaker.pl 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje