Wieniec z porzeczkami
W sam raz na leniwe, weekendowe popołudnie
1. Z podanych składników przygotuj ciasto ptysiowe. Przełóż je do worka z końcówką w kształcie gwiazdki. Na blachę przykrytą pergaminem wyciśnij 12 sporych rozetek, formując z nich wieniec. Piecz 25 minut w 200 st.
2. Stop 3/4 czekolady. Wieniec rozetnij, posmaruj czekoladą. Pozostałą czekoladę zetrzyj. Porzeczki opłucz, osusz, oderwij od gałązek.
3. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Bitą śmietanę połącz z kwaśną śmietaną. Dodaj startą czekoladę. Krem przełóż do szprycy. Wyciśnij rozetki na spód wieńca. Posyp porzeczkami. Przykryj wierzchem. Oprósz cukrem pudrem. Schłodź i udekoruj.