Reklama

Reklama

Winny chutney z pigwy

Owoce i cebulę pokrój w średnią kostkę.

Składniki:

  • 1 kg obranych owoców pigwowca (bez pestek i skóry)
  • 1 cebula
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka octu winnego (białego)
  • 1 łyżeczka suszonego jałowca
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:


Owoce i cebulę pokrój w średnią kostkę. Dodaj resztę składników i duś pod przykryciem ok. 1,5 godziny (do miękkości owoców). Uważaj, by chutney nie zaczął się przypalać. Gotowy, przełóż do wyparzonych i suchych słoiczków. Zakręć i ustaw je do góry nogami.

Reklama


Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje