Wiosenna pita z kotlecikami z cieciorki

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 chlebki pita
  • 1 opakowanie serka np. Almette ze szpinakiem i czosnkiem
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • kilka cienko pokrojonych plastrów czerwonej cebuli
  • nać pietruszki
  • oliwa z oliwek

Składniki

na falafel

  • 200 g cieciorki konserwowej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ½ cebuli szalotki obranej
  • 1 ząbek czosnku obrany
  • płaska łyżeczka nasion kolendry
  • płaska łyżeczka kuminu
  • płaska łyżka sezamu
  • szczypta pieprzu cayenne
  • kilka łyżek mąki z cieciorki
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • olej ryżowy do smażenia

Sposób przygotowania

Najlepszy przepis na kotlety drobioweInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?