Wiosenne tarty

Tarta cytrynowa
Tarta cytrynowa123RF/PICSEL

Z cytrynowym musem

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 17 dag masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • żółtko
  • 5 łyżek zimnej wody
  • szczypta soli
  • 2 jajka żółtko
  • 14 dag cukru
  • 100 ml śmietany 36 proc.
  • 3 cytryny
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej

Przygotowanie:

Pełna jabłek i orzechów

  • 25 dag mąki pszennej razowej
  • 12,5 dag masła
  • żółtko
  • 5 dag cukru pudru
  • szczypta soli
  • 4 duże jabłka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 10 dag płatków migdałowych

Przygotowanie:

„Ewa gotuje”: Tarta z rabarbaremPolsatPolsat
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?