Składniki na 4 porcje: - słoik wiśni (720 ml), - 2 opakowania sosu waniliowego w proszku (lub opakowanie budyniu waniliowego), - 200 g cukru, - 75 g masła, - opakowanie cukru waniliowego, - szczypta soli, - 2 jajka, - 500 g chudego twarożku, - 175 g Mascarpone, - 50 g siekanych migdałów, - łyżka soku z cytryny, - 12 cannelloni, - pół łyżeczki cynamonu, - łyżka płatków migdałowych, - melisa do dekoracji, -tłuszcz do formy Przygotowanie: Wiśnie osączyć, sok zachować. 4 łyżki soku zmieszać z sosem waniliowym w proszku (można użyć pół opakowania budyniu waniliowego). Pozostały sok zagotować z 50 g cukru i wmieszać rozrobiony sos. Ponownie zagotować. Delikatnie wmieszać wiśnie. Masło ubić z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli za pomocą robota kuchennego. Kolejno dodawać jajka, a następnie twarożek, Mascarpone, sos waniliowy w proszku (lub pół opakowania budyniu), posiekane migdały i sok z cytryny i wszystko ubić na kremową masę. Połową masy nadziać cannelloni. 1/4 masy nałożyć do natłuszczonej formy, na to nałożyć 1/4 wiśni i nadziane cannelloni. Na wierzch nałożyć pozostała masę serową i 1/4 masy wiśniowej. Zapiekać w 200 st. C przez 40-45 minut. W połowie pieczenia oprószyć cukrem, cynamonem i płatkami migdałowymi. Dekorować listkami melisy. Pozostałe wiśnie w kisielu serwować osobno. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 4450 kJ/1063 kcal