Składniki na 4 porcje: - 2 ząbki czosnku, - 3 grube steki z rumsztyku (ok 600 g), - łyżeczka cukru, - 2 łyżeczki maki ziemniaczanej, - 6 łyżek wietnamskiego sosu rybnego, - 1 duże mango (450 - 500 g), - 3 łyżki solonych orzeszków ziemnych, - 3-4 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, - sól, - 2-3 pomidory, - 1/4 główki sałaty lodowej (lub 6 dużych liści) Przygotowanie: Czosnek obrać i drobno posiekać. Z wołowiny obkroić tłuszcz, a steki pokroić w wąskie paski. Zmieszać ze sobą cukier, mąkę ziemniaczaną, 4 łyżki sosu rybnego i połowę czosnku. Wszystko zmieszać z mięsem. Mango obrać, odciąć od pestki, pokroić w kostkę. Orzeszki posiekać. Olej rozgrzać na patelni i smażyć na nim mięso. Pod koniec dodać mango i czosnek. Doprawić sosem rybnym i solą. Odstawić do ostygnięcia. Pomidory pokroić w cienkie plasterki, sałatę pokroić w paski. Sałatę ułożyć na półmisku, na sałatę dać pomidory i wołowinę z mango. Posypać posiekanymi orzeszkami. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1680 kJ/401 kcal