Reklama

Reklama

Wołowina z marchewką

Delikatne mięso na obiad.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 80 dag wołowiny
  • 5 marchewek
  • 5 ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • tymianek
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • łyżka klarowanego masła
  • sól
  • pieprz • majeranek
  • olej

Sposób przygotowania

1. Przesmażyć mięso z cebulą i czosnkiem. Doprawić, podlać wodą, dusić do miękkości. 

2. Pokrojone marchewki i ziemniaki usmażyć na klarowanym maśle. Przyprawić. Miękkie dodać do mięsa, wymieszać, dusić jeszcze chwilę.  

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy