Wołowina z papryką

Idealne danie dla dbających o sylwetkę.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • Pół pęczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 700 g steku z biodrówki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 żółte papryki
  • Sól, pieprz
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml soku pomarańczowego

Przygotowanie:

Tymianek i czosnek drobno posiekać. Mięso pokroić w paski. Mięso, tymianek, czosnek i 4 łyżki oliwy dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut. Paprykę pokroić w paski. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, smażyć paprykę 3 minuty, doprawić solą i pieprzem, zdjąć. Na pozostałym tłuszczu smażyć mięso 3-4 minuty. Wlać sok i bulion. Dodać paprykę i gotować 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas