Wołowina z papryką
Idealne danie dla dbających o sylwetkę.
Składniki na 4 porcje:
- Pół pęczka tymianku
- 2 ząbki czosnku
- 700 g steku z biodrówki
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 żółte papryki
- Sól, pieprz
- 200 ml bulionu warzywnego
- 200 ml soku pomarańczowego
Przygotowanie:
Tymianek i czosnek drobno posiekać. Mięso pokroić w paski. Mięso, tymianek, czosnek i 4 łyżki oliwy dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut. Paprykę pokroić w paski. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, smażyć paprykę 3 minuty, doprawić solą i pieprzem, zdjąć. Na pozostałym tłuszczu smażyć mięso 3-4 minuty. Wlać sok i bulion. Dodać paprykę i gotować 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem.