Wyborne mięsne kieszonki

Filet w panierce
Filet w panierce123RF/PICSEL

Pierś z indyka w orzechowej panierce

Składniki

  • 4 cienkie sznycle z fileta indyka
  • 15 dag chudej wędliny w kawałku (może być np. szynka drobiowa)
  • 15 dag żółtego sera (w kawałku)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

- panierka

  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ok. 10 dag bułki tartej
  • 3-4 łyżki orzechów laskowych albo migdałów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Filet z mozzarellą
Filet z mozzarellą123RF/PICSEL

Sznycle w mozzarelli

Składniki

  • 4 grubsze sznycle schabowe albo plastry szynki (po 20 dag każdy)
  • 15-20 dag szpinaku
  • 2 pomidory
  • 2 duże kulki mozzarelli
  • 3 łyżki masła
  • 1 cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Filet z nadzieniem
Filet z nadzieniem123RF/PICSEL

Filety z farszem pomidorowym

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 plasterki wędzonego boczku
  • 1 cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 połówki suszonych pomidorów
  • 2 łyżki startego twardego żółtego sera (np. parmezanu)
  • 4 łyżki oleju do smażenia
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Schab z jabłkiem
Schab z jabłkiem123RF/PICSEL

Schab po sztygarsku

Składniki

  • 1 i 1/2 kg schabu
  • 50 dag cienkiej kiełbasy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 4 kwaskowe jabłka
  • 1 i 1/2 szkl. bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • mielony kminek
  • suszony majeranek
  • olej
8 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?