Reklama

Reklama

Wykwintne kanapki

Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami – przetworami z sezonowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin.

Składniki

  • 1 puszka pasztetu
  • 1 duża bagietka
  • 2 łyżki masła
  • 100g dyni w occie
  • 100g pikantnych ogórków
  • 100g marynowanych grzybów
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka estragonu np. marki Kamis
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej np. marki Kamis

Sposób przygotowania

Bagietkę pokrój na kromki, posmaruj masłem, opiecz w piekarniku lub zrumień na patelni. Pikle pokrój w drobną kostkę, dodaj miód, musztardę francuską, estragon i wymieszaj. Przygotowane grzanki posmaruj pasztetem, na każdą ułóż pikle. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje