Wykwintne kanapki
Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami – przetworami z sezonowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin.

Składniki
- 1 puszka pasztetu
- 1 duża bagietka
- 2 łyżki masła
- 100g dyni w occie
- 100g pikantnych ogórków
- 100g marynowanych grzybów
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka estragonu np. marki Kamis
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej np. marki Kamis
Sposób przygotowania
Bagietkę pokrój na kromki, posmaruj masłem, opiecz w piekarniku lub zrumień na patelni. Pikle pokrój w drobną kostkę, dodaj miód, musztardę francuską, estragon i wymieszaj. Przygotowane grzanki posmaruj pasztetem, na każdą ułóż pikle.