Wykwintny tort orzechowy

Wykwintny tort
Wykwintny tort 123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 g mąki tortowej,
  • 200 g cukru pudru,
  • 200 g margaryny,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 2 łyżki mleka.

Składniki

"Skórka" orzechowa

  • 1 łyżka miodu,
  • 20 g cukru kryształu,
  • 40 g masła,
  • 80 g orzechów włoskich.

Składniki

na krem

  • 400 ml mleka,
  • 1,5 łyżki mąki pszennej,
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 100 g cukru pudru,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 200 g masła,
  • 50 g tartych orzechów włoskich do obsypania tortu
Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?