Wypieki z brzoskwinią

Brzoskwinia wdzięcznie prezentuje się w ciastach i deserach.
Brzoskwinia wdzięcznie prezentuje się w ciastach i deserach. 123RF/PICSEL

Amerykański paj

  • 55 dag mąki pszennej
  • 10 dag smalcu
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 20 dag masła
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 op. cukru waniliowego;
  • 1 i 1/2 kg brzoskwiń
  • 1/2 kg jagód
  • 3 łyżki cukru
  • 1 białko
  •  gruby cukier do posypania
  • tłuszcz i mąka do przygotowania formy

Przygotowanie:

Tarta z masą twarogową

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 2 żółtka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 dag mielonego tłustego twarogu
  • 5 dag cukru
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 10 dag masła
  • 1 op. budyniu waniliowego

Przygotowanie:

Biszkopt z kremem budyniowym

Składniki:

  • 15 dag cukru
  • 4 jajka
  • 20 dag mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 żółtek
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 szkl. mleka
  • 15 dag cukru
  • 25 dag masła l10 dag wiórków kokosowych
  • 3 brzoskwinie
  • kilka truskawek
  • 4 łyżki konfitury morelowej

Przygotowanie:

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?