Reklama

Reklama

Wyśmienite ciasta

Sprostają oczekiwaniom największych smakoszy!

Kostka orzechowa

Składniki

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki - krem

  • 50 dag mascarpone
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 20 dag ciastek
  • 35 dag masła orzechowego
  • 1 tabliczka czekolady
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania

1. Białka ubij, pod koniec stopniowo dodaj cukier. W trakcie miksowania dodawaj po 1 żółtku, wodę i olej. Mąkę, proszek i kakao przesiej i wsyp do masy. Wymieszaj łyżką. Masę przelej do formy (20 x 20 cm), wyłożonej pergaminem. Piecz 20 min w temp. 175°C. Po wystudzeniu przekrój na 2 blaty. 

2. Składniki na krem zmiksuj, na koniec wkrusz ciasteczka i wymieszaj. Blaty przełóż kremem, 1/3 pozostaw na wierzch. Udekoruj.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje