Wytrawne roladki naleśnikowe
Doskonała propozycja na wielkanocne śniadanie. Nie napracujesz się, a efekt "wow" gwarantowany. Roladki nie tylko smakują wyśmienicie, ale będą ozdobą świątecznego stołu.

Składniki
- 5 dag szpinaku
- 1 szkl. mąki
- sól, pieprz
- 1,5 szkl. mleka
- 40 dag twarogu
- czosnek
- koperek
- jajko
- 2 łyżki śmietany
- 20 dag paluszków krabowych
- 10 dag wędzonego łososia
- olej
12 porcji
Sposób przygotowania:
1. Szpinak posiekaj. Zmiksuj mąkę, jajko, mleko i szczyptę soli. Połowę ciasta odłóż. Resztę zblenduj ze szpinakiem.
2. Twaróg utrzyj ze śmietaną. Paluszki krabowe pozbaw folii. Łososia pokrój w paski.
3. Połowę sera połącz z koperkiem, resztę z czosnkiem, dopraw. Na oleju usmaż jasne i zielone naleśniki. Jasne roluj z serem koperkowym i paluszkami krabowymi. Zielone z serkiem czosnkowym i łososiem. Pokrój.