Reklama

Wytrawne roladki naleśnikowe

Doskonała propozycja na wielkanocne śniadanie. Nie napracujesz się, a efekt "wow" gwarantowany. Roladki nie tylko smakują wyśmienicie, ale będą ozdobą świątecznego stołu.

Czas przyrządzenia: ok. 45 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 5 dag szpinaku
  • 1 szkl. mąki
  • sól, pieprz
  • 1,5 szkl. mleka
  • 40 dag twarogu
  • czosnek
  • koperek
  • jajko
  • 2 łyżki śmietany
  • 20 dag paluszków krabowych
  • 10 dag wędzonego łososia
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Szpinak posiekaj. Zmiksuj mąkę, jajko, mleko i szczyptę soli. Połowę ciasta odłóż. Resztę zblenduj ze szpinakiem.

2. Twaróg utrzyj ze śmietaną. Paluszki krabowe pozbaw folii. Łososia pokrój w paski.

3. Połowę sera połącz z koperkiem, resztę z czosnkiem, dopraw. Na oleju usmaż jasne i zielone naleśniki. Jasne roluj z serem koperkowym i paluszkami krabowymi. Zielone z serkiem czosnkowym i łososiem. Pokrój.

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: wielkanocne śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy