Z kaszą bulgur, fetą i suszonymi pomidorami

Twoi bliscy na pewno będą zachwyceni takimi przysmakami. A jeśli zaproponujesz im je do pracy czy szkoły, wezmą podwójną porcję.

Kasza z suszonymi pomidorami
Kasza z suszonymi pomidorami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kaszę ugotuj w bulionie. Posiekaj cebulę, zeszklij  ją na łyżce oliwy. Dodaj do kaszy, wymieszaj. 

2. Pokrój papryki, dymkę. Podduś je na oliwie.  Pomidory i ser pokrój na kawałki. 

3. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem, wyłóż na półmisek, udekoruj estragonem. Sałatkę można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas