Reklama

Reklama

Z kaszą bulgur, fetą i suszonymi pomidorami

Twoi bliscy na pewno będą zachwyceni takimi przysmakami. A jeśli zaproponujesz im je do pracy czy szkoły, wezmą podwójną porcję.

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • cebula
  • 20 dag kaszy bulgur
  • 250 ml bulionu
  • czerwona i żółta papryka
  • pęczek dymki
  • suszone pomidory
  • 15 dag sera feta
  • ocet balsamiczny
  • 5 łyżek oliwy
  • estragon
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kaszę ugotuj w bulionie. Posiekaj cebulę, zeszklij  ją na łyżce oliwy. Dodaj do kaszy, wymieszaj. 

2. Pokrój papryki, dymkę. Podduś je na oliwie.  Pomidory i ser pokrój na kawałki. 

3. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem, wyłóż na półmisek, udekoruj estragonem. Sałatkę można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.    

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje