Z kaszą bulgur, fetą i suszonymi pomidorami
Twoi bliscy na pewno będą zachwyceni takimi przysmakami. A jeśli zaproponujesz im je do pracy czy szkoły, wezmą podwójną porcję.

Składniki
- cebula
- 20 dag kaszy bulgur
- 250 ml bulionu
- czerwona i żółta papryka
- pęczek dymki
- suszone pomidory
- 15 dag sera feta
- ocet balsamiczny
- 5 łyżek oliwy
- estragon
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Kaszę ugotuj w bulionie. Posiekaj cebulę, zeszklij ją na łyżce oliwy. Dodaj do kaszy, wymieszaj. 2. Pokrój papryki, dymkę. Podduś je na oliwie. Pomidory i ser pokrój na kawałki. 3. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem, wyłóż na półmisek, udekoruj estragonem. Sałatkę można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.