Z nutką pomarańczy

Rozkosznie rozgrzewa, poprawia nastrój i do tego wspaniale smakuje. Połączenie czekolady z pomarańczą nie ma sobie równych!

Czekoladowo-pomarańczowa przyjemność wielu kojarzy się z okresem świątecznym, ale można się nią cieszyć cały rok
Czekoladowo-pomarańczowa przyjemność wielu kojarzy się z okresem świątecznym, ale można się nią cieszyć cały rok123RF/PICSEL

1. Czekolady łamiemy na kosteczki i wrzucamy do rondelka. Zalewamy śmietaną/mlekiem i krótko gotujemy (aż czekolady się rozpuszczą), cały czas mieszając.

2. Do rozpuszczonych czekolad dodajemy sok z pomarańczy i startą skórkę, mieszamy, chwilę gotujemy, aż całość zgęstnieje.

3. Gotowy napój przelewamy do filiżanek, dodajemy cynamon (w laskach lub sproszkowany). Czekoladę można uzupełnić bitą śmietaną.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas