Reklama

Reklama

Z nutką pomarańczy

Rozkosznie rozgrzewa, poprawia nastrój i do tego wspaniale smakuje. Połączenie czekolady z pomarańczą nie ma sobie równych!

Składniki

  • 50 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 200 ml śmietany 30 proc.
  • 50 ml soku wyciśniętego z pomarańczy (lub 25 ml syropu pomarańczowego)
  • cynamon
  • bita śmietana (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy

1. Czekolady łamiemy na kosteczki i wrzucamy do rondelka. Zalewamy śmietaną/mlekiem i krótko gotujemy (aż czekolady się rozpuszczą), cały czas mieszając.

2. Do rozpuszczonych czekolad dodajemy sok z pomarańczy i startą skórkę, mieszamy, chwilę gotujemy, aż całość zgęstnieje.

3. Gotowy napój przelewamy do filiżanek, dodajemy cynamon (w laskach lub sproszkowany). Czekoladę można uzupełnić bitą śmietaną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje