Z nutką pomarańczy
Rozkosznie rozgrzewa, poprawia nastrój i do tego wspaniale smakuje. Połączenie czekolady z pomarańczą nie ma sobie równych!

Składniki
- 50 g czekolady mlecznej
- 50 g czekolady gorzkiej
- 200 ml śmietany 30 proc.
- 50 ml soku wyciśniętego z pomarańczy (lub 25 ml syropu pomarańczowego)
- cynamon
- bita śmietana (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
1. Czekolady łamiemy na kosteczki i wrzucamy do rondelka. Zalewamy śmietaną/mlekiem i krótko gotujemy (aż czekolady się rozpuszczą), cały czas mieszając.2. Do rozpuszczonych czekolad dodajemy sok z pomarańczy i startą skórkę, mieszamy, chwilę gotujemy, aż całość zgęstnieje.3. Gotowy napój przelewamy do filiżanek, dodajemy cynamon (w laskach lub sproszkowany). Czekoladę można uzupełnić bitą śmietaną.