Z wędzonej polędwicy

Polędwica zawiera pełnowartościowe białko oraz witamin z grupy B. Jest smaczna i delikatna. Dzisiaj wykorzystamy ją do zrobienia smacznej sałatki.

Mięso jest w naszym menu najlepszym źródłem żelaza.
Mięso jest w naszym menu najlepszym źródłem żelaza. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 ziemniaki ugotowane w skórkach
  • 3 ogórki konserwowe
  • kilka plasterków polędwicy
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pokroić w kostkę, polędwicę w paseczki, ogórki w plasterki lub zapałkę. Składniki wymieszać, przyprawić do smaku, polać oliwą i skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekany koperek. Podawać z bezglutenowym pieczywem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas