Zapiekana papryka

Bardzo prosty przepis.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 2 czerwone papryki,
- 2 żółte papryki,
- 1 pęczek dymki,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 gomułki mozarelli,
- 0,5 l przecieru pomidorowego,
- sól, pieprz,
- kilka gałązek tymianku,
- 1 łyżka masła,
- olej do smażenia Przygotowanie: Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na ćwiartki. Mozarellę pokroić w plastry, ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą. Cebulkę i szczypior posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i przetarty czosnek, dodać tymianek, zalać przecierem pomidorowym, chwilę pogotować. Sos przelać do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą. Danie zapiekać w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 20 min.
Czas przygotowania: 1 h. Przepis na 5 osób.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas