Zapiekane awokado z jajkiem

Porcja dla 4 osób. Czas przyrządzania: 45 minut.

Zapiekane awokado z jajkiem
Zapiekane awokado z jajkiemmateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Na patelni na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów smażymy cebulę, czosnek, szpinak, pomidory, orzeszki pinii i doprawiamy do smaku solą morską i kolorowym pieprzem.

Awokado kroimy na połówki, wyjmujemy pestki, wkładamy ser pleśniowy, dodajemy jajko i wkładamy na 10 minut do nagrzanego piekarnika (180°C).

Tak przygotowane zapiekane awokado podajemy ze szpinakiem i tostowanym pieczywem.

Przepis pochodzi z książki "Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowa. Wydawnictwo Burda książki. Premiera: 28 listopada 2018 r.

"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowa
"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowamateriały prasowe
Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoInteria.tv
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas