Zapiekane awokado z jajkiem

Zapiekane awokado z jajkiem
Zapiekane awokado z jajkiemmateriały prasowe

Składniki

  • 2 awokado
  • 4 jajka od kurki zielononóżki
  • 100 g pokruszonego sera pleśniowego
  • 200 g młodych liści szpinaku
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory malinowe bez skóry
  • 3 pokrojone ząbki czosnku
  • 3 łyżki prażonych orzeszków pinii
  • olej z suszonych pomidorów z ziołami
  • 4 kromki chleba wieloziarnistego

- do smaku:

  • gałka muszkatołowa mielona
  • pieprz biały mielony
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • sól morska
"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowa
"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowamateriały prasowe
Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoZmysłowe smakiInteria.tv
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?