Reklama

Reklama

Zapiekanka i przetwory

Oto propozycje jesiennego menu dla dzieci.

Ciepłe zapiekanki

Sycące danie prosto z piekarnika to świetna propozycja na kolację nie tylko dla dziecka (po 2. roku), ale i całej rodziny. Podstawą może być makaron, ryż lub kasza z porcją wędliny, mięsa albo ryby.

Reklama

Niezbędnym dodatkiem są także warzywa, np. cukinia, brokuły, papryka, pomidory.

Jeśli przysmak posypiesz żółtym serem i zapieczesz (nie za mocno, bo spieczony ser jest ciężkostrawny), malec na pewno nie będzie kaprysił nad talerzem.

Domowe przetwory

Herbata z sokiem malinowym lub bułeczka z powidłami śliwkowymi to świetny sposób, by przypomnieć sobie smaki lata w deszczowy dzień.

Samodzielnie przygotowane i zawekowane soki czy konfitury są zdrowsze niż kupne syropy czy dżemy.

Nie zawierają konserwantów i innych polepszaczy, a poza tym sami decydujemy, ile cukru do nich dodamy.

Dowiedz się więcej na temat: dieta dziecka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje