Zapiekanka makaronowa z brokułem
W sam raz na obiad!

Składniki
- 50 dag makaronu świderki
- brokuł
- garść orzechów włoskich
- łyżka mąki pszennej
- 30 g masła
- 2 szklanki mleka
- 250 g sera żółtego
- pieprz czarny
- gałka muszkatołowa
- pieprz cayenne
Sposób przygotowania
1. Makaron i brokuł ugotuj w osolonej wodzie al dente. Brokuł po ugotowaniu zanurz na chwilę w zimnej wodzie. Z masła, mąki i wody przygotuj sos beszamelowy. Dodaj starty na tarce jarzynowej ser. 2. Połowę sosu wymieszaj z makaronem. Wyłóż do naczynia posmarowanego olejem. Posyp posiekanymi orzechami, wyłóż brokuł i zalej pozostałym sosem. Można dodatkowo posypać serem. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C.