Reklama

Reklama

Zapiekanka makaronowa z brokułem

W sam raz na obiad!

Składniki

  • 50 dag makaronu świderki
  • brokuł
  • garść orzechów włoskich
  • łyżka mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 2 szklanki mleka
  • 250 g sera żółtego
  • pieprz czarny
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz cayenne

Sposób przygotowania

1. Makaron i brokuł ugotuj w osolonej wodzie al dente. Brokuł po ugotowaniu zanurz na chwilę w zimnej wodzie. Z masła, mąki i wody przygotuj sos beszamelowy. Dodaj starty na tarce jarzynowej ser. 

2. Połowę sosu wymieszaj z makaronem. Wyłóż do naczynia posmarowanego olejem. Posyp posiekanymi orzechami, wyłóż brokuł i zalej pozostałym sosem. Można dodatkowo posypać serem. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje