Reklama

Reklama

Zapiekanka z jagnięciną

Przepis Ani Starmach

Składniki:

  • 600 g mielonej jagnięciny
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • Rozmaryn
  • Tymianek
  • Olej do smażenia
  • 200 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 3 marchewki
  • 2 puszki pomidorów
  • 300 g zielonego groszku
  • 800 g ugotowanych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 60 g tartego sera grana padano

Przygotowanie:Na oleju przysmaż posiekany czosnek i szalotki. Po chwili dodaj mięso i przyprawy. Zalej wszystko winem, a gdy większość płynu wyparuje, dodaj marchewkę i pomidory. Duś 40 minut, po czym dodaj groszek. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj je rozgniecionymi ziemniakami z masłem, całość posyp serem. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Reklama


Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy