Zapiekanka z kurczaka
Oryginalny pomysł na kurczaka

Składniki:
- 1/2 pieczonego kurczaka (bez kości i skóry)
- 300 g pieczarek
- 300 g mrożonych warzyw
- 2 łyżki oliwy
- zupa grzybowa z torebki
- 200 ml śmietany
- 4 kromki czerstwego chleba
- szklanka startego żółtego sera typu cheddar
- 1/2 szklanki startego sera typu parmezan
- natka pietruszki
Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj zupę grzybową według przepisu producenta.
2. Obierz i pokrój pieczarki. Podsmaż je na oliwie (4-5 minut). Wrzuć je do zupy, następnie dodaj warzywa, kawałki kurczaka i śmietanę. Zagotuj.
3. Przełóż danie do żaroodpornego naczynia. Pokrój chleb w drobną kostkę. Wymieszaj ze startymi serami. Posyp mieszanką zupę po wierzchu.
4. Piecz 15-20 minut, tak aby wierzch zapiekanki zrobił się chrupiący i złocisty. Podawaj posypaną natką pietruszki, z zieloną sałatą z sosem winegret.