Zapiekanka z kurczakiem

Możesz ją podać i na obiad, i na kolację. Zapiekanka z kurczakiem smakuje wspaniale.

Teraz posyp wierzch zapiekanki natką pietruszki
Teraz posyp wierzch zapiekanki natką pietruszki 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj zupę grzybową według przepisu producenta.

2. Obierz i pokrój pieczarki. Podsmaż je na oliwie (4-5 minut). Wrzuć je do zupy, następnie dodaj warzywa, kawałki kurczaka i śmietanę. Zagotuj.

3. Przełóż danie do żaroodpornego naczynia. Pokrój chleb w drobną kostkę. Wymieszaj ze startymi serami. Posyp na wierzchu.

4. Piecz 15-20 minut, tak aby wierzch zapiekanki zrobił się chrupiący i złocisty. Podawaj posypaną natką pietruszki, z zieloną sałatą z sosem winegret. 

Przepis na zapiekankę gyros z ryżemInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas