Zapiekanka z naleśników
Danie z pomysłem.
Składniki na 8 porcji:
Ciasto:
- szklanka mąki,
- szklanka mleka,
- szklanka wody, 2 jajka,
- szczypta soli, łyżka oleju.
Farsz:
- 1 główka kapusty,
- 20 dag pieczarek,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- kawałek kiełbasy zwyczajnej,
- sól, pieprz, 15 dag żółtego sera,
- pół łyżeczki papryki.
Przygotowanie:
Składniki ciasta wymieszać, odstawić na pół godziny. Na tłuszczu usmażyć cienkie naleśniki. Kapustę drobno poszatkować, dolać wody i dusić. Dodać pokrojoną i usmażoną z pieczarkami kiełbaskę oraz koncentrat pomidorowy. Przyprawić. W półmisku układać na przemian naleśniki i farsz. Posypać serem, zapiec. Podawać gorące z surówką.
Czas przygotowania 40 minut