Zapiekanka z naleśników
Danie z pomysłem.

Składniki na 8 porcji:
Ciasto: - szklanka mąki, - szklanka mleka,- szklanka wody, 2 jajka, - szczypta soli, łyżka oleju. Farsz: - 1 główka kapusty, - 20 dag pieczarek, - łyżka koncentratu pomidorowego, - kawałek kiełbasy zwyczajnej, - sól, pieprz, 15 dag żółtego sera, - pół łyżeczki papryki.
Przygotowanie:
Składniki ciasta wymieszać, odstawić na pół godziny. Na tłuszczu usmażyć cienkie naleśniki. Kapustę drobno poszatkować, dolać wody i dusić. Dodać pokrojoną i usmażoną z pieczarkami kiełbaskę oraz koncentrat pomidorowy. Przyprawić. W półmisku układać na przemian naleśniki i farsz. Posypać serem, zapiec. Podawać gorące z surówką.
Czas przygotowania 40 minut