Zapiekany mintaj
Z warzywami.

Składniki:
- 4 filety z mintaja, - 1 mała cebula, - 1 cukinia, - 40 dag marchewki, - 2 cytryny, - 1/2 kostki masła, - 1 szkl. słodkiej śmietany, - 3 łyżki mąki pszennej, - 10 dag. żółtego sera, - sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety z mintaja rozmrozić. Cebulę pokroić drobno, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa zeszklić na maśle lekko przyprawiając je, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach ułożyć umytą, przyprawioną i skropioną cytryną rybę. W międzyczasie przygotować sos: zagotować śmietankę, przyprawić ją i zagęścić zasmażką przygotowaną z reszty masła i mąki. Sosem polać przygotowane danie. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. przez 20 min. Przepis na 4 osoby. Czas przygotowania 50 min.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!