Zapomnisz o zwykłych ogórkach małosolnych. Ten jeden składnik zmienia wszystko

Jak przyznają gospodynie z KGW, ogórki małosolne z czerwoną porzeczką są gotowe do spożycia już następnego dnia  (fot. KGW Janczewo)
Jak przyznają gospodynie z KGW, ogórki małosolne z czerwoną porzeczką są gotowe do spożycia już następnego dnia (fot. KGW Janczewo) INTERIA

Ogórki małosolne z czerwoną porzeczką - składniki

  • 2 kg świeżych ogórków
  • 5-7 kiści czerwonej porzeczki
  • 1 główka czosnku
  • pęczek świeżego kopru
  • 3-4 liście chrzanu
  • 2 litry wody
  • 2 czubate łyżki soli kamiennej niejodowanej

Ogórki małosolne z czerwoną porzeczką - wykonanie

Ogórki małosolne z czerwoną porzeczką. Proste w przygotowaniu i wyjątkowe w smaku (fot. KGW Janczewo)
Ogórki małosolne z czerwoną porzeczką. Proste w przygotowaniu i wyjątkowe w smaku (fot. KGW Janczewo)INTERIA
Zwykłe ogórki zyskają dzięki temu wyjątkowe właściwościInteria.tv