Zaskakująco pyszne połączenie smaków

Krem imbirowy
Krem imbirowymateriały prasowe

Krem imbirowo-marchewkowy

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 5 cm kawałek świeżego imbiru
  • 20 ml oleju rzepakowego
  • 1 litr wody
  • 200 ml napoju ryżowego np. Sante Organic
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli (np. himalajskiej różowej Sante)
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • garść pietruszki do podania
  • garść pistacji do podania

Sposób przygotowania

Zupa krem z popcornem. Genialny przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?