Zawijaski na jogurcie

Bułeczki drożdżowe
Bułeczki drożdżowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 1 op. (7 g) suchych drożdży
  • 3–4 łyżeczki miodu
  • 2/3 szkl. jogurtu naturalnego greckiego
  • 1/3 szkl. letniej wody
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka;
  • NADZIENIE: 1 słoik prażonych jabłek (jak na szarlotkę);
  • DODATKOWO:
  • 1 jajko
  • 6–7 łyżek posiekanych orzechów laskowych albo migdałów
  • mąka do oprószenia stolnicy
12-14 sztuk

Sposób przygotowania

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?