Żeberka w glazurze
Delikatne i soczyste. Rozpływają się w ustach!

Składniki
- 1 kg żeberek wieprzowych
- 4 łyżki miodu
- 3 łyżki musztardy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
- sól
Sposób przygotowania
1. Żeberka podziel na porcje. W słoiczku umieść miód, musztardę, oliwę, ostrą paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz. Zakręć słoik i całość dokładnie wymieszaj. Mięso natrzyj solą, po czym zanurz w marynacie. Włóż do lodówki na co najmniej godzinę. 2. Żeberka ułóż na aluminiowej tacce do grillowania i piecz przy zamkniętym grillu przez około 40-50 minut. Możesz również przyrządzić je w piekarniku ustawionym na funkcję grill. W trakcie pieczenia co jakiś czas obracaj, by podpiekły się z każdej strony. Możesz podlewać pozostałą marynatą.