Reklama

Reklama

Żeberka w glazurze

Delikatne i soczyste. Rozpływają się w ustach!

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania

1. Żeberka podziel na porcje. W słoiczku umieść miód, musztardę, oliwę, ostrą paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz. Zakręć słoik i całość dokładnie wymieszaj. Mięso natrzyj solą, po czym zanurz w marynacie. Włóż do lodówki na co najmniej godzinę. 

2. Żeberka ułóż na aluminiowej tacce do grillowania i piecz przy zamkniętym grillu przez około 40-50 minut. Możesz również przyrządzić je w piekarniku ustawionym na funkcję grill. W trakcie pieczenia co jakiś czas obracaj, by podpiekły się z każdej strony. Możesz podlewać pozostałą marynatą.  

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje