Żeberka w sosie BBQ. Wszyscy je uwielbiają!
Myślisz, że przygotowanie żeberek w sosie BBQ jest skomplikowane? To nieprawda! Do przygotowania smacznego mięsa potrzebujesz jedynie aromatycznej marynary ze składników, które masz pod ręką i... cierpliwości. Efekt może zaskoczyć każdego.

Składniki
- 1 kg żeberek z kością
- 1 opakowanie keczupu
- 5 łyżek miodu
- 3 łyżki sosu worcestershire
- duża cebula
- 2 łyżki masła
Sposób wykonania:Umyj żeberka i pokrój je na mniejsze kawałki. Przygotuj marynatę: wymieszaj keczup, sos, miód, pokrojoną bardzo drobno cebule i masło. Natrzyj mięso i odstaw na kilka godzin.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, przełóż mięso z marynatą do naczynia żaroodpornego i upiecz aż zmięknie i zacznie odchodzić od kości - zajmie to ok. trzy godziny.
Kiedy mięso zbrązowieje, wyjmij je z piekarnika i przekręć.
Gotowe upieczone żeberka wyłóż na talerz. Powstały sos wylej na patelnię, dodaj masło, podgrzej i wymieszaj.
Podawaj z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami, sosem i ulubioną surówką.
* * *Sposób wykonania: