Zielone babeczki
Na wiosenne śniadanie.

Składniki:
- po 2 łyżki siekanych ziół: natka, koper, szczypior, - 150 ml śmietanki 30 proc., - 15 dag. mielonego białego sera, - sól, pieprz, - 2 pomidory, - 1 płaska łyżka żelatyny, - rzeżucha do dekoracji
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Śmietanę ubić, połączyć z żelatyną, serem i ziołami, doprawić solą i pieprzem. Serek ziołowy przełożyć do foremek i wstawić na min. 1 h. do lodówki. Podawać położone na pomidorach i udekorowane rzeżuchą. Czas przygotowania 35 min. plus czas chłodzenia. Przepis na 8 osób. Koszt jednej porcji 1 zl.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".