Reklama

Reklama

Zielone babeczki

Na wiosenne śniadanie.

Składniki:

Reklama

- po 2 łyżki siekanych ziół: natka, koper, szczypior,
- 150 ml śmietanki 30 proc.,
- 15 dag. mielonego białego sera,
- sól, pieprz,
- 2 pomidory,
- 1 płaska łyżka żelatyny,
- rzeżucha do dekoracji

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Śmietanę ubić, połączyć z żelatyną, serem i ziołami, doprawić solą i pieprzem. Serek ziołowy przełożyć do foremek i wstawić na min. 1 h. do lodówki. Podawać położone na pomidorach i udekorowane rzeżuchą.
Czas przygotowania 35 min. plus czas chłodzenia. Przepis na 8 osób. Koszt jednej porcji 1 zl.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: wiosenna kuchnia | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje