Reklama

Reklama

Zielony makaron na gorąco

Zielono na talerzu.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu szpinakowego
  • 1 duża cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 młode cukinie
  • olej, sól
  • 5 dag parmezanu
  • gałka muszkatołowa, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron szpinakowy wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (kilka łyżek wody po gotowaniu zachowaj).

2. Cebulę obierz i poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw łupinek i drobno posiekaj. Umyj cukinie, odetnij końcówki. Warzywa pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj czosnek, chwilę smaż.

3. Dodaj pokrojoną cukinię. Smaż, aż warzywo zmięknie. Dodaj ugotowany i odcedzony makaron, wymieszaj. Dolej kilka łyżek wody z gotowania. Całość dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp parmezanem.

Reklama

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy