Reklama

Reklama

Zielony omlet z orzechowym miksem

Pyszne śniadanie!

Składniki

  • 4 jajka
  • opakowanie sera feta
  • garść szpinaku
  • 10 zielonych oliwek
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 żółta papryka
  • 75g Orzechów nerkowca np. Bakalland
  • 75g Orzechów makadamia np. Bakalland
  • 6 kromek pieczywa żytniego na zakwasie
  • sól i pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania

Szpinak blendujemy z oliwkami i jajkami na gładką masę na omlet, dodajemy przyprawy. Na suchej patelni prażymy orzechy nerkowca i makadamia. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kilka omletów. Podajemy z pokrojonymi pomidorami, papryką, rozdrobionym serem feta, prażonymi orzechami nerkowca i makadamia. Możemy do omletu podać też grzanki. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy