Zielony omlet z orzechowym miksem
Pyszne śniadanie!

Składniki
- 4 jajka
- opakowanie sera feta
- garść szpinaku
- 10 zielonych oliwek
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 żółta papryka
- 75g Orzechów nerkowca np. Bakalland
- 75g Orzechów makadamia np. Bakalland
- 6 kromek pieczywa żytniego na zakwasie
- sól i pieprz
- oliwa
Sposób przygotowania
Szpinak blendujemy z oliwkami i jajkami na gładką masę na omlet, dodajemy przyprawy. Na suchej patelni prażymy orzechy nerkowca i makadamia. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kilka omletów. Podajemy z pokrojonymi pomidorami, papryką, rozdrobionym serem feta, prażonymi orzechami nerkowca i makadamia. Możemy do omletu podać też grzanki.