Reklama

Reklama

Ziemniaczana sałatka

Będzie doskonałym dodatkiem do mięsnych dań z grilla. Dzięki połączeniu owoców i warzyw nie tylko pysznie smakuje, ale również dostarcza organizmowi wiele witamin i minerałów.

Sposób przygotowania

Składniki

  • ½ kg młodych ziemniaków
  • 150 g jabłek
  • 1 cytryna
  • 1 czerwona cebula
  • Dressing jogurtowy np. marki Kühne
  • Sól, pieprz do smaku

Ziemniaki umyj i gotuj w mundurkach do miękkości. Odcedź, obierz i pozostaw do ostygnięcia. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Skrop cytryną. Cebulę pokrój w piórka. Kiedy ziemniaki ostygną, pokrój je w drobną kostkę i połącz z jabłkami i cebulą. Całość polej dressingiem jogurtowym i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje