Ziemniaczana sałatka
Będzie doskonałym dodatkiem do mięsnych dań z grilla. Dzięki połączeniu owoców i warzyw nie tylko pysznie smakuje, ale również dostarcza organizmowi wiele witamin i minerałów.

Sposób przygotowania
Składniki
- ½ kg młodych ziemniaków
- 150 g jabłek
- 1 cytryna
- 1 czerwona cebula
- Dressing jogurtowy np. marki Kühne
- Sól, pieprz do smaku
Ziemniaki umyj i gotuj w mundurkach do miękkości. Odcedź, obierz i pozostaw do ostygnięcia. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Skrop cytryną. Cebulę pokrój w piórka. Kiedy ziemniaki ostygną, pokrój je w drobną kostkę i połącz z jabłkami i cebulą. Całość polej dressingiem jogurtowym i dopraw solą i pieprzem do smaku.