Reklama

Reklama

Ziemniaczana sałatka wiejska

Ziemniaczane sałatki są sycące, nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu.

Czas przyrządzenia: 40 min.
Składniki dla: 2

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 50 g boczku
  • 1 czerwona cebulka
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • koperek

1. Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach, lekko studzimy, obieramy, kroimy w niewielką kostkę. Cebulę kroimy w piórka, boczek na małe plasterki.

2. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy boczek, aż się zrumieni. Łączymy z ziemniakami i cebulą, doprawiamy, posypujemy koperkiem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje