Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

Polacy kochają ziemniaki!
Polacy kochają ziemniaki! 123RF/PICSEL

Kartoflanka z koprem włoskim:

  • łyżka oliwy
  • 20 g masła
  • 1-2 bulwy (300 g) kopru włoskiego, posiekanego
  • cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • łyżeczka nasion kopru włoskiego, zmiażdżonych
  • 300 g mączystych ziemniaków
  • 800 ml bulionu drobiowego
  • 300 ml śmietany 12 proc.
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Placuszki z gulaszem

  • 40 g masła
  • 3 papryki, pokrojone cebula,
  • pokrojona łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 500 g wieprzowiny, pokrojonej w kostkę
  • 3 szklanki bulionu wołowego
  • 2 duże ziemniaki, obrane i starte
  • 2 szklanki pokrojonej w paski kapusty
  • 2 jajka, roztrzepane
  • 1/2 szklanki mąki
  • 90 g masła
  • 1/4 szklanki oleju sól, pieprz

Przygotowanie:

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?