Reklama

​Ziemniaki z bekonem

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 5-7 porcji.

Składniki

  • 500 g małych młodych ziemniaków
  • 200 g bekonu
  • trochę oleju
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Wymyj ziemniaki.

Ustaw piekarnik na 200 st. C.

Zawiń ziemniaczki w bekon i ułóż na wyłożonej papierem blasze, łączeniem paska bekonu do spodu.

Skrop odrobiną oleju i oprósz solą i pieprzem.

Piecz w piekarniku 30-50 minut.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.


INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy