Ziemniaki z boczkiem

Błyskawiczny, sycący i konkretny pomysł na obiad. Warto wzbogacić danie dodatkiem ulubionej zieleniny.

Proste i szybkie
Proste i szybkie123RF/PICSEL

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki (o grubości ok. 0,5 cm).

2. Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek rozdrabniamy lub przeciskamy przez praskę.

3. Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulkę, po czym wrzucamy pokrojone mięsa, a po kilku minutach też czosnek. Dusimy całość pod przykryciem na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszając. 

4. Gdy ziemniaki będą miękkie, a mięsa apetycznie zrumienione, zdejmujemy danie z ognia, doprawiamy. Na talerzach dekorujemy zieleniną.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas