Złociste pałki w ziołach
Bardzo aromatyczne, pachnące rozmarynem i tymiankiem
Sposób przygotowania
1. Czyste pałki z kurczaka natrzyj pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem oraz ziołami. Sos sojowy połącz z sokiem z jednej cytryny i olejem. Polej mięso, przykryj i odstaw na godzinę do lodówki.
2. Po tym czasie udka przełóż na tacki grillowe i połóż na ruszcie, skrapiając sokiem z drugiej cytryny i resztą marynat. Piecz, obracając, ok. 40 min.
3. Jeśli chcesz upiec pałki w piekarniku, rozgrzej go do temp. 180°C. Włóż udka do naczynia żaroodpornego, obkładając kawałkami cytryny. Zapiekaj pod przykryciem ok. 20 min, po tym czasie odkryj i zapiekaj jeszcze 25-30 min. Podaj np. z pieczywem i ulubioną sałatką.