Została ci czerstwa chałka? Zrób z niej pyszny deser z przepisu Ewy Wachowicz

Deser z chałki - przepis Ewy Wachowicz
Deser z chałki - przepis Ewy Wachowiczmateriał partnera
  • czerstwa słodka bułka lub chałka
  • jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • konfitura z czarnej porzeczki
  • płatki migdałów
Deser z chałki - przepis Ewy Wachowicz
Deser z chałki - przepis Ewy Wachowiczmateriał partnera
  1. Do miski wbić jajko i rozkłócić widelcem. Dolać mleko i zmiksować. 
  2. Do żaroodpornych kokilek (wcześniej wysmarować je masłem i wysypać bułką tartą) nałożyć pokrojoną lub pokruszoną w dość grubą kostkę chałkę.
  3.  Zalać jakiem z mlekiem.  
  4. Nałożyć konfiturę z czarnej porzeczki.
  5.  Posypać płatkami migdałów. 
  6. Zapiekać przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.
  7.  Podawać na ciepło.
"Żony Warszawy. Historie prawdziwsze": Anna SzubierajskaINTERIA.PL