Reklama

Reklama

Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim

Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc.

Składniki:

  • Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim np.  "Gzella"
  • 300 g - wieprzowina
  • 400 g - fasola
  • 1 szklanka - kasza jęczmienna
  • 1 szklanka - cebula
  • 1 szt. - czosnek
  • 2-3 ząbki - włoszczyzna z kapustą
  • 1 porcja - liść laurowy 
  • 2 szt. - ziele angielskie
  • kilka ziarenek - sól, pieprz
  • do smaku - utłuczone ziarna jałowca
  • 1 łyżka - majeranek

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy.

2. Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje