Zupa fasolowa

Dorośli mogą doprawić ją ostrą papryką
Dorośli mogą doprawić ją ostrą papryką 123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag mieszanej fasoli,
  • włoszczyzna,
  • cebula,
  • 6 ziemniaków,
  • 30 dag kiełbasy lub 20 dag wędzonego boczku,
  • 25 dag żeberek wieprzowych (świeżych lub wędzonych),
  • listek laurowy,
  • po kilka ziaren jałowca, czarnego pieprzu i ziela angielskiego,
  • suszony grzybek (podgrzybek lub prawdziwek),
  • łyżeczka majeranku,
  • sól, pieprz, ostra papryka,
  • 4 łyżki gotowanej soczewicy.
Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?