Zupa fasolowa

Pyszna i sycąca!

Zupa fasolowa
Zupa fasolowa123RF/PICSEL

Składniki

  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • cebula
  • łyżka masła
  • 30 dag żeberek
  • szklanka
  • fasoli Jaś
  • garść fasolki szparagowej
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • łyżka koncentratu pomidorowego
4 osób

Sposób przygotowania

1. Fasolę namocz na noc. Żeberka zalej zimną wodą, gotuj na małym ogniu pół godziny. Marchewkę, pietruszkę i seler pokrój w dużą kostkę. Dodaj posiekaną cebulę. Podgrzej na maśle. Dodaj do żeberek. Gotuj 10 minut. 

2. Wrzuć namoczoną fasolę, fasolkę szparagową i pokrojone ziemniaki. Przypraw. Gotuj pod przykryciem 30 minut. Pod koniec wlej koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 10 minut. 


Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?