Zupa fasolowa
Pyszna i sycąca!

Składniki
- marchewka
- pietruszka
- seler
- cebula
- łyżka masła
- 30 dag żeberek
- szklanka
- fasoli Jaś
- garść fasolki szparagowej
- 4 ziemniaki
- sól
- pieprz
- majeranek
- łyżka koncentratu pomidorowego
4 osób
Sposób przygotowania
1. Fasolę namocz na noc. Żeberka zalej zimną wodą, gotuj na małym ogniu pół godziny. Marchewkę, pietruszkę i seler pokrój w dużą kostkę. Dodaj posiekaną cebulę. Podgrzej na maśle. Dodaj do żeberek. Gotuj 10 minut.
2. Wrzuć namoczoną fasolę, fasolkę szparagową i pokrojone ziemniaki. Przypraw. Gotuj pod przykryciem 30 minut. Pod koniec wlej koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 10 minut.