Reklama

Reklama

Zupa fasolowa

Idealna na jesienną słotę! Syci i rozgrzewa.

Składniki

  • 1 szklanka białej fasoli z puszki
  • 1 szklanka czerwonej fasoli z puszki
  • 2 papryczki chili,
  • 1,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 3 łyżki szklanki śmietany
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki masła
  • natka pietruszki l
  • sól, pieprz
  • żółty ser tarty

Sposób przygotowania

Bulion zagotuj, dodaj czerwoną i biała fasolę, papryczki chili, powoli gotuj. Na patelni rozgrzej masło, przysmaż na nim koncentrat, dodaj do zupy. Przypraw, dodaj śmietanę. Na koniec posyp tartym serem i zieleniną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje