Zupa grzybowa

Aromatyczna i sycąca!

Zupa grzybowa
Zupa grzybowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i opłukać. Pokroić na mniejsze kawałki. W przypadku suszonych, dzień wcześniej zalać gorącą wodą i odstawić na noc do namoczenia.

W garnku na oleju podsmażyć lekko pokrojoną w kosteczkę cebulę.

Dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę, wymieszać i smażyć przez ok. 5 minut.

Dodać masło oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażać przez ok. 4 minuty co chwilę mieszając.

Wlać gorący bulion i zagotować. Po 15 minutach gotowania dodać pokrojone grzyby i zagotować.

Gotować jeszcze przez ok. 10-15 minut do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem.

Na koniec dodać posiekany koperek, zmniejszyć moc palnika i dodać zaprawioną śmietanę.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas