Zupa gulaszowa

Sycąca i rozgrzewająca.

Doskonałe danie jednogarnkowe
Doskonałe danie jednogarnkowe123RF/PICSEL

Przygotowanie

Mięso umyj, osusz i pokrój w równą, niedużą kostkę. Obierz cebule oraz czosnek i drobno posiekaj. Rozgrzej dwie łyżki oleju w brytfannie. Wrzuć mięso i cebule, i obsmażaj na rumiano przez kilka minut. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz pieprzem cayenne. Dodaj czosnek.

Dodaj czerwone wino, zmniejsz ogień. Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, cukier oraz bulion warzywny. Gotuj całość około pół godziny.

Umyj i oczyść fasolkę szparagową. Wylej na sitko fasolę z puszki i przelej wodą. Dodaj oba rodzaje fasoli do zupy i gotuj jeszcze chwilę, aż wszystkie składniki będą miękkie. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepis na zupę gulaszowąInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas