Reklama

Reklama

Zupa koperkowa

Po 1. roku życia.

Składniki

  • 100 g mięsa drobiowego lub wołowego
  • 1 jajko
  • 200 g włoszczyzny
  • 1 łyżeczka masła
  • 1-2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • pęczek koperku

Przygotowanie
Starannie oczyść oraz umyj warzywa. Dokładnie umyj mięso. Obydwa składniki zalej 500 ml wody i gotuj, aż staną się miękkie.

Odcedź mięso i warzywa (marchew pokrój w talarki i włóż z powrotem), a do wywaru dodaj połowę posiekanego koperku.

Z mąki i jajka przygotuj ciasto na lane kluski. Wlewaj je cienkim strumieniem do wrzącej zupy, by powstały kluseczki.

Reklama

Zagotuj zupkę, dopraw ją śmietaną i resztą posiekanego koperku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje