Zupa krem z fasolki

Aktualizacja

Zupa krem z fasolki pięknie pachnie i apetycznie wygląda. Spora porcja warzyw przemycona w zupie-krem idealnie nada się dla dzieciaków! Zupa krem z fasolki jest szybka w przygotowaniu i doskonale smakuje.

Zupa krem z fasolki jest doskonała z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Zupa krem z fasolki jest doskonała z grzankami lub groszkiem ptysiowym123RF/PICSEL

Zupa krem z fasolki - przygotowanie

Zagotuj 2 litry wody. Wrzuć kostkę, masło, marchewkę, ziemniaki i gotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, dołóż fasolkę szparagową. Przypraw solą, pieprzem, chili oraz curry. Gotuj 25 min.

Wędzony boczek pokrój w paseczki. Zrumień je na suchej patelni. Zupę zmiksuj na gładki krem i rozlej do talerzy.

Posyp posiekanym koperkiem, udekoruj paseczkami boczku i marchewką. Podawaj z grzankami.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

"Ewa gotuje": Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowymPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas