Zupa krem z fasolki
Aktualizacja
Zupa krem z fasolki pięknie pachnie i apetycznie wygląda. Spora porcja warzyw przemycona w zupie-krem idealnie nada się dla dzieciaków! Zupa krem z fasolki jest szybka w przygotowaniu i doskonale smakuje.
Zupa krem z fasolki - przygotowanie
Zagotuj 2 litry wody. Wrzuć kostkę, masło, marchewkę, ziemniaki i gotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, dołóż fasolkę szparagową. Przypraw solą, pieprzem, chili oraz curry. Gotuj 25 min.
Wędzony boczek pokrój w paseczki. Zrumień je na suchej patelni. Zupę zmiksuj na gładki krem i rozlej do talerzy.
Posyp posiekanym koperkiem, udekoruj paseczkami boczku i marchewką. Podawaj z grzankami.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Toskańska zupa pomidorowa
Zobacz także: