Reklama

Reklama

Zupa krem z fasolki

Zupa krem z fasolki pięknie pachnie i apetycznie wygląda. Spora porcja warzyw przemycona w zupie-krem idealnie nada się dla dzieciaków! Zupa krem z fasolki jest szybka w przygotowaniu i doskonale smakuje.

Składniki

  • 50 dag żółtej fasolki szparagowej
  • kostka rosołowa
  • marchewka
  • 3 ziemniaki
  • 15 dag wędzonego boczku
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • chili
  • curry
  • koperek


Zupa krem z fasolki - przygotowanie

Zagotuj 2 litry wody. Wrzuć kostkę, masło, marchewkę, ziemniaki i gotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, dołóż fasolkę szparagową. Przypraw solą, pieprzem, chili oraz curry. Gotuj 25 min.

Wędzony boczek pokrój w paseczki. Zrumień je na suchej patelni. Zupę zmiksuj na gładki krem i rozlej do talerzy.

Posyp posiekanym koperkiem, udekoruj paseczkami boczku i marchewką. Podawaj z grzankami.


Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zupa-krem z marchewki

Reklama

Domowy rosół

Toskańska zupa pomidorowa
Zobacz także:



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy